Wat voor eten kun je het beste serveren in jouw strandtent Scheveningen

Wij Nederlanders zijn erg warme temperaturen niet heel erg gewend. Natuurlijk is het in de zomer warm genoeg om lekker in je bikini buiten te liggen, maar na drie maanden lekker weer is het in ons land alweer tijd voor een ander seizoen. Om deze reden geeft je lichaam ook een bepaalde reactie op deze hitte en is het belangrijk om in de zomer extra goed voor je lichaam te zorgen. Bepaald voedsel en drinken kun je daarom beter niet serveren in je strandtent Scheveningen. Hieronder kun je lezen welk voedsel en drinken wel gewenst is in je strandtent Scheveningen en van welke je beter af kunt blijven.

Wat kun je beter niet serveren in je strandtent Scheveningen

Veel gasten vinden het natuurlijk heerlijk om te genieten van een koud biertje op een warme stranddag, maar toch is het drinken en dus serveren van alcohol niet erg verstandig bij hoge temperaturen. Het is namelijk zo dat je sneller uitdroogt door het drinken van alcohol. Door zweet verlies je al veel vocht en is het niet verstandig om door het drinken van alcohol nog meer uit te drogen. Een goed alternatief is een alcoholvrij biertje of een mocktail, veel mensen zullen het verschil niet eens proeven.

Alcohol is niet het enige drankje wat slecht is bij warm weer. Frisdranken en koffie kun je ook beter vermijden omdat beide deze drankjes vochtafdrijvend werken. In frisdrank zit veel suiker wat naast het vochtafdrijvende effect ook je speeksel dikker maakt. Vooral wanneer je last hebt van hooikoorts zul je dit als extra vervelend ervaren. In je strandtent Scheveningen is het ook verstandig de gerechten die je serveert niet te pittig te maken. In de zomerse hitte kun je van pepertjes namelijk erg duizelig worden omdat je lichaamstemperatuur nog meer omhoog gaat en je bloedvaten tijdelijk breder worden.

Wat kun je dan wel serveren in je strandtent Scheveningen

Naast al deze producten die je beter niet kunt serveren, kun je jouw gasten in je strandtent Scheveningen alsnog verwennen met veel producten die juist een erg positieve werking hebben op je lichaam bij hoge temperaturen. Door het vochtverlies in de hitte is het ten eerste belangrijk om veel water te drinken. Natuurlijk is dit niet erg feestelijk om te serveren in je strandtent Scheveningen. Kies daarom voor water met een smaakje, doe er wat munt en ijs in en het lijkt op een heuse mocktail!

Ook zijn groenten en fruit verstandig om aan je gasten in je strandtent Scheveningen te geven. Vooral watermeloen is een erg populaire vrucht in de zomer. Niet alleen bestaat dit stuk fruit voor 90% uit water, het bevat ook een stofje die bescherming biedt voor je huid tegen de zon. Een tip voor een heerlijk zomers recept dat jij kunt serveren in je strandtent Scheveningen is watermeloensalade met feta en munt, hier zul je jouw gasten zeker mee verwennen! Je kunt ook heerlijke salades van vochtrijke groenten serveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *