Makkelijk snel afvallen

snel afvallen

De zomer komt weer om het hoekje kijken en de eerste hoge temperaturen zijn alweer geweest. Toch is het voor veel vrouwen een grote stap om dat korte topje of broekje aan te trekken omdat ze zich onzeker voelen over hun extra kilo’s. In dit artikel worden een aantal tips gegeven om snel af te vallen.

Behalve beweging heeft het voedingspatroon ook veel invloed over de extra kilo’s die je met je meedraagt. Dit de reden waarom we het eerst hebben over wat je eet en drinkt. Je voedingspatroon heeft namelijk het meeste impact op het snel afvallen en hier hoef je niet veel voor te doen.

snel afvallen

Kort samengevat moet het vet in je lichaam verbrand worden en dit kan versnellen door een koolhydraatarm dieet aan te nemen. Een koolhydraatarm dieet betekent dat je granen en suikers reduceert. Hier bedoelen we mee dat je de taartjes, snoepjes, pasta’s, rijst en aardappelen laat liggen en deze vervangt door meer fruit, groenten en gezonde vetten tot je te nemen. Het kan lastig klinken, al die lekkere dingen laten staan, maar er gaat ongetwijfeld ook een hele wereld voor je open aan groenten en fruit die je nog nooit genuttigd hebt. Het dieet is dan ook niet zo streng als je denkt. Je mag absoluut wel eens een pasta of koekje eten, zolang dit maar in mate is. Hou het bij een koekje, in plaats een half pak koekjes.

Om dit dieet vol te kunnen houden is het wel belangrijk dat je jezelf dus niet uithongert maar je verzadigd met goede vetten en eiwitten. Denk hierbij aan yoghurt, noten, zaden en vis. Je moet namelijk nog wel genoeg energie hebben om te kunnen sporten. Dit is dan ook de laatste stap om snel afvallen te kunnen bereiken. Het is belangrijk om spiermassa op te bouwen, deze vervangt namelijk het vet wat je in je lichaam hebt. Je lichaam verbrandt namelijk het vet wat zich in je lichaam bevind wanneer je sport.

Men verkiest krachttraining vaak over cardio omdat krachttraining ook de hormonen in balans brengt. Een goede hormoonbalans zorgt ervoor dat je makkelijker vet verbrand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *