Lekkernijen verkopen en deze mooi verpakken? Dit zijn de beste tips!

Ben jij een ondernemer die zijn of haar geld verdient met het verkopen van lekkernijen, zoals cupcakes, snoepgoed, chocolade of andere heerlijke producten? Dan is het voor jou van enorm belang dat je jouw heerlijke creaties op de juiste manier presenteert aan je klanten. Immers, hoe beter het product er uit ziet, hoe eerder de klant het zal aanschaffen. Het aantrekkelijk verpakken van etenswaren is echter wel eens een uitdaging; je wil als ondernemer namelijk niet alleen dat de verpakking er goed uitziet, maar ook dat de verpakking functioneel is, je producten op een gepaste manier bewaart en beschadiging voorkomt. Ben je benieuwd hoe je dit het beste aan kunt pakken? Lees dan snel verder, want in dit artikel lees je de beste tips voor het verpakken van jouw heerlijke creaties!

Zorg voor het juiste formaat verpakking

Dit punt lijkt misschien voor zich te spreken, maar toch is de realiteit dat veel ondernemers kiezen voor een generieke verpakking die totaal niet past bij het product wat ze aanbieden. Zeker wanneer je luxeproducten – zoals cupcakes, chocolade of zelfs koffiebonen – verkoopt, is het belangrijk dat de verpakking aansluit bij je product. Een goed aansluitende verpakking straalt namelijk professionaliteit en kwaliteit uit. Daarnaast voorkomt een goed aansluitende verpakking dat je product, wanneer het verplaatst wordt, gaat bewegen tegen de randen van de verpakking. Als dit gebeurt zijn die mooie cupcakes opeens niet zo mooi meer. Ook een te kleine verpakking veroorzaakt beschadiging van je product. Kies daarom voor passende verpakkingen; zorg bij cupcakes voor passende cupcake doosjes en durf hier in te investeren. Door beschadiging te voorkomen, zorg je er voor dat je geen cupcakes weg hoeft te gooien, omdat je deze aan de straatstenen niet kwijt kunt, vanwege de beschadigingen.

Let op het gewicht

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het verpakken van luxe producten en etenswaren, zoals paaseitjes, pepernoten, koffiebonen, cupcakes of koekjes, is het gewicht. Zorg er voor dat je bij grotere hoeveelheden paaseitjes, pepernoten, koffiebonen, etc. kiest voor blokbodemzakjes met een verzwaarde bodem. Zo weet je zeker dat het zakje het gewicht van de lekkernijen voldoende kan dragen en voorkom je scheuren, waardoor beschadigingen aan je product kunnen ontstaan. 

Een mooie presentatie is het halve werk

Wanneer je luxeproducten, lekkernijen en etenswaren verkoopt, weet je hoe belangrijk de uitstraling van je producten is. De verpakking van jouw producten kan de presentatie maken of breken. Zorg dan ook voor een nette, professionele verpakking en laat deze eventueel bedrukken met jouw bedrijfslogo om het geheel helemaal af te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *