Kruip wat vaker achter het fornuis

Ik zal beginnen door te vertellen dat ik geen advies geef over de behandeling van een drugsverslavingen en ook op geen manier hier een expert in ben. Vandaag wil ik het ook niet hebben over hoe een behandeling drugsverslaving kan verhelpen, maar ik wil het er over hebben hoe wij misschien wel die drugsverslaving kunnen voorkomen. We zitten nu namelijk al ongeveer een jaar met zijn allen opgesloten in ons eigen land. Vrij veel leuke dingen kunnen wij op dit moment niet doen. Veel mensen hebben dan ook gezocht naar een nieuwe hobby. Zo ben ik veel meer gaan koken, omdat ik daar ook nu veel meer tijd voor heb. De ander is veel gaan wandelen. Helaas is het niet voor iedereen gemakkelijk om in deze lastige tijd nog veel vermaak te vinden. Sommigen gaan dan al snel naar andere middelen toe om dat gevoel van verveling kwijt te raken.

 

Help elkaar met het zoeken naar een hobby

Jullie hebben allemaal wel van de “corona-kilo’s” gehoord. Maar hoe de één meer is gaan eten kan de ander juist meer gebruik maken van verdovende middelen. Je hoeft hier niet meteen aan drugs te denken, ik ben zelf namelijk onbewust meer wijn gaan drinken. De druk op onze verslavingszorg is al groot, en ik ben bang dat door deze pandemie de druk alleen nog maar groter wordt. Het is zeker waar dat een behandeling drugsverslaving tegen kan gaan maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Probeer daarom wat meer naar elkaar om te kijken. Als je weet van sommigen mensen dat ze alleen wonen, spreek hen dan vooral eens aan. Vraag of je een keer iets leuks samen kan gaan doen, als is het maar een simpele wandeling maken. Het is al een stuk simpeler dan het behandelen van een drugsverslaving. Een drugsverslaving benadeling kunnen wij met zijn allen echt voorkomen.

 

Al is het maar een simpel gebaar

Het klinkt heel simpel en soms is de oplossing voor iemand iets lastiger dan simpelweg een keer te gaan wandelen. Maar als jij, ik, en andere allemaal gaan proberen steeds meer een gebaar te maken naar elkaar, zullen deze kleine beetjes allemaal helpen. Zo kunnen wij misschien wel een drugsverslaving van iemand voorkomen. Het is waar dat je met een behandeling drugsverslaving kan verhelpen. Maar we willen toch veel liever voorkomen dan genezen? Daarom ga ik vanaf vandaag beginnen met meer na te denken over de eenzamere onder ons. Ik denk dat zij wel wat extra water kunnen krijgen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *