Interessante tips voor het kopen van een ijsvitrine

Wanneer je van plan bent om een ijssalon te gaan openen zal je kunnen vaststellen dat het kopen van een ijsvitrine eigenlijk een absolute must is. Dat geldt zeker niet alleen voor dit type zaak. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je een dergelijke vitrine ook steeds vaker in andere zaken terug ziet komen. Het gaat hierbij dan om bijvoorbeeld zaken die ook andere voedingswaren verkopen zoals bijvoorbeeld wafels of ander lekkers. In ieder geval, wil jij ook graag een vitrine kopen waar je het lekkerste ijs in voor kan stellen? Dan is het zeker en vast interessant om je eerst even te gaan verdiepen in de informatie die je hieronder terug kan vinden!

Tip 1: Stel jezelf op voorhand enkele duidelijke vragen

Voordat je op zoek gaat naar een geschikte ijsvitrine om in jouw horecazaak gebruik van te maken is het van belang om jezelf een aantal vragen te stellen. Welk soort ijs ga je bijvoorbeeld verkopen? En met welk soort ijsbakken ben je van plan om te werken? Het aanbod met verschillende ijsvitrines op de markt is ongelofelijk uitgebreid en biedt in principe voor ieder wat wils. Wanneer je niet op voorhand even voor jezelf een paar antwoorden formuleert op deze vragen zal je het echter wellicht vrij lastig hebben om meteen het meest geschikte exemplaar voor in jouw zaak te vinden.

Tip 2: Let op het soort koeling waar de ijsvitrine gebruik van gaat maken

Tijdens je zoektocht naar een geschikte ijsvitrine zal je al snel tot de conclusie komen dat er door een dergelijke vitrine gebruik kan worden gemaakt van verschillende soorten koelingen. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen de opties zoals hieronder aangegeven:

  1. De statische koeling;
  2. De geforceerde ijsvitrines;

Voor de statische exemplaren geldt dat ze zijn uitgerust met een damper in de vitrine. Deze is verantwoordelijk voor de productie van de koude lucht. Deze verdamper dient er dus voor te zorgen dat de koeling met koude lucht wordt gevuld. Let op. Wanneer je gebruik gaat maken van een dergelijke ijsvitrine wordt het altijd aangeraden om te kiezen voor het gebruik van RVS ijsbakken. Deze zorgen er immers voor dat de kou op de meest optimale wijze kan worden geleid. Het gevolg hiervan is dat de vitrine er pas echt in zal slagen om haar taken ten volle uit te voeren.

Voor een ijsvitrine die beschikt over een geforceerde koeling geldt dat er sprake is van een constante luchtcirculatie. In dit geval zorgen de aanwezige ventilatoren ervoor dat de vrieskou over het ijs wordt geblazen. Deze vrieskou zal dan vervolgens aan de andere kant van de machine opnieuw worden aangezogen waardoor dit proces zich terug kan hervatten.

Tip 3: Vergelijk de prijs van de verschillende ijsvitrines

Tot slot zal je kunnen vaststellen dat er op de markt tegenwoordig heel wat verschillende ijsvitrines zijn terug te vinden. Tijdens het uitvoeren van een vergelijking wordt niet alleen duidelijk dat de eigenschappen van deze vitrines onderling kunnen verschillen, dat geldt eveneens voor de prijs. In het bijzonder voor startende horecazaken geldt dat ze in de praktijk een beetje voorzichtig om moeten springen met hun financiƫle middelen. Het inrichten van een complete horecakeuken kan namelijk gepaard gaan met behoorlijk stevige kosten. Door een vergelijking uit te voeren kan je altijd die ene ijsvitrine bestellen die perfect aan al jouw wensen tegemoet zal weten te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *