Hoe werkt een wijnkoelkast?

Het kiezen van de juiste wijnkoelkast voor uw huis kan overweldigend zijn vanwege de vele soorten Smaakvandewereld , opties en functies die voor u beschikbaar zijn. Desondanks hebben we alle informatie die u nodig heeft om de beste wijnkoelkast voor u en uw gezin te kiezen.

Thermo-elektrische vs. op compressor gebaseerde wijnkoelers

Wat is thermo-elektrische koeling precies? Veel kleinere wijnkoelkast gebruiken thermo-elektrische koeling in plaats van een traditionele compressor en koelmiddel. Een thermo-elektrische wijnkoeler bevat een koelknooppunt bestaande uit een keramische tegel waar elektrische stroom doorheen gaat. Als de elektrische stroom door het koelknooppunt wordt geleid, zal de buitenkant van de tegel opwarmen en de andere kant (de kant die naar de koeler is gericht) afkoelen. Gewoonlijk bevat een thermo-elektrische wijnkoeler kleine ventilatoren in de unit die helpen om de koele temperaturen die door de node worden gecreëerd gelijkmatig te verdelen over de binnenkant van de unit.

Wat zijn de voordelen van thermo-elektrische wijnkoelers versus op compressor gebaseerde koelers?

Door het ontbreken van een compressor zullen thermo-elektrische koelers minder trillingen produceren, wat op zijn beurt zal leiden tot minder verstoringen van de sedimenten in de wijnflessen. Houd er rekening mee dat thermo-elektrische wijnkoelers niet helemaal stil zijn, aangezien de interne ventilatoren die nodig zijn om de koude lucht in de koeler te verdelen, wel wat geluid produceren. Ze zijn echter meestal stiller dan compressoraangedreven modellen. Thermo-elektrische koelers verbruiken ook minder energie dan compressorunits, dus ze kosten minder in gebruik.

Aan de andere kant zijn thermo-elektrische koelers beperkt omdat ze over het algemeen slechts temperaturen kunnen produceren die ongeveer 20 °F lager zijn dan de temperatuur buiten de unit. Op compressor gebaseerde koeling heeft niet dezelfde beperking.

Welk type wijnkoeler is geschikt voor mij, thermo-elektrisch of compressor?                         

Als je twee koffers of minder bij de hand hebt, de ruimte waar de koeler wordt bewaard niet te warm wordt en je een vrijstaande wijnkoeler wilt, dan is een thermo-elektrische wijnkoeler waarschijnlijk een goede keuze voor jou. Voor warmere kamers en grotere collecties ben je beter af met een op compressor gebaseerde koeler. Ook zijn de meeste ingebouwde modellen voorzien van een compressor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *