Een goede horeca vriezer voor iedere horecagelegenheid

In restaurants, café’s en andere horecagelegenheden speelt het eten en de kwaliteit hiervan natuurlijk een enorm grote rol. Dat is immers datgene waar de gasten voor komen! Als eigenaar van een horeca onderneming, wil je natuurlijk de best mogelijke kwaliteit leveren als het aankomt op gerechten en etenswaren. 

De eerste indruk die je krijgt van een restaurant, is gebaseerd op het interieur. Dit bepaalt echt de sfeer wanneer je voor het eerst binnenloopt. Maar waar je als klant voor blijft, is natuurlijk het eten. Dat is wat mensen het meeste bijblijft. Als eetgelegenheid is het dus jouw taak om ervoor te zorgen dat jouw eten van uitstekende kwaliteit is!

Er zijn een hoop factoren die meespelen bij het vers en goed houden van etenswaren. Maar de meest belangrijke hiervan is zonder twijfel de manier waarop het bewaard wordt. Veel etenswaren moeten koel bewaard worden. Schaf daarom een horeca vriezer aan!

De vele voordelen van het hebben van een goede horeca vriezer 

Als grootste voordeel heeft het hebben van een vriezer natuurlijk het feit dat je eten langer goed kan houden. Er zijn bepaalde producten die binnen de keuken vaak gebruikt worden die beter onder koude omstandigheden bewaard kunnen worden. Denk aan vlees, brood en vis. 

Sommige restaurants serveren enkel verse etenswaren, maar anderen hebben er geen problemen mee om dingen in te vriezen. Groenten, pasta en rijst kunnen daarom ook gemakkelijk in de ruime vriezers bewaard worden.

De horeca vriezer houdt de etenswaren dus langer goed doordat het een koude omgeving is. Maar de temperaturen kunnen tot wel -18 graden Celsius dalen. Dit is veel kouder dan in een koelkast, waardoor de vriezer beter geschikt is voor langer bewaren van voedsel. Micro-organismen kunnen het voedsel niet bereiken waardoor schimmel wordt buitengesloten.

De soorten vriezers voor in de horeca

Er bestaat niet één soort horeca vriezer. Je kunt vriezers indelen in een aantal categorieën. De grootste zijn de vrieskasten, vrieskisten en ijsconservatoren. Een ijsconservator kun je goed gebruiken wanneer je een horecagelegenheid runt waarbij er veel ijs wordt geserveerd.

Vrieskisten zijn vaak ruime, vierkante kisten met een klep. Vrieskasten daarentegen, zijn lange en hoge kasten met dezelfde functie als de vrieskisten. Welke soort jij aanschaft, hangt af van de beschikbare ruimte en je eigen voorkeur. Één ding is zeker: voor iedere horecagelegenheid is er een bijpassende horeca vriezer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *