Een feest voor jong en oud

Het is alweer november en dat betekent dat de welbekende goedheiligman bijna weer in het land is. Het is tijd voor de voorbereidingen rondom een oer-Hollands feest. Hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? In deze blog loop ik er met je doorheen. Lees je mee?

Voor alles en iedereen

Het feest is opgezet als feest voor kinderen. Maar is een feest niet altijd voor iedereen? Doordat het als een kinderfeest is opgezet, zitten er uiteraard kinderlijke elementen in. Maar gelukkig kan je de boel zo aanpassen dat het ook voor (jong)volwassenen een leuke viering wordt. Wat je dus precies moet voorbereiden, ligt aan de doelgroep van het feest. Iedereen vindt het leuk om een keer z’n schoen te zetten. Voor kinderen zullen kleine cadeaus het meest gewaardeerd worden. Bij volwassenen zit je snel goed met chocoladeletters en een hand pepernoten. Gooi daar een persoonlijk cadeautje tegenaan en het is al een succes.

Keuzes, keuzes

Ieder huishouden pakt de voorbereiding anders aan. Vaak gaat dit gepaard met het idee van prioriteit maar ook met budget. Het ene huishouden laat vanaf het moment dat de sint in het land is, hun kind iedere week eens de schoen zetten. De ander viert het feest alleen op de pakjesavond zelf. Hoe je dit aanpakt is helemaal aan jou. Wanneer je met volwassenen het feest viert, is de kans groot dat je het bij de pakjesavond houdt. Wisselen jullie enkel cadeaus uit onder het genot van pepernoten en warme choco, of pakken jullie uit met de gekste surprises.

De tradities die ertoe doen

Er zijn een hoop tradities verbonden aan sinterklaas. Een paar mogen simpelweg niet ontbreken. Zo zingen we graag de liedjes na het uitpakken van cadeaus en mogen we de pepernoten en schuimpjes niet laten ontbreken. Voeg daar een harde bons op de deur en de verschijning van een zak cadeaus aan toe, en dan heb je de belangrijkste wel te pakken. Tradities, waar iedereen van kan meegenieten.

Dichtbij of op afstand

Maar ondanks deze feestelijke tijd verkeren we ook nog steeds in een crisis en dat betekent dat we niet altijd met iedereen samen kunnen komen, ook niet voor een viering als deze. Gelukkig kan je ook een brievenbus sinterklaas cadeau geven. Deze wordt gewoon bezorgd. Niet alleen leuk voor dierbaren maar ook voor collega’s die je een extraatje wilt geven. Dat maakt de sfeer op de werkvloer vaak alleen maar beter, niks hoeft en alles mag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *