Dulce de leche kan niet simpler gemaakt worden!

ontbijt

Dulce de leche is een heerlijke lekkernij

Dulce de leche is een zoetige, romige gekarameliseerde lekkernij en is heel bekend in de Spaanse gebieden voor zijn warme, nootachtige bruine kleur. Kinderen zijn dol op dulce de leche, omdat het heerlijk is. Als je het voor de eerste keer ziet, laat het je veel denken aan karamel. Maar dat is het helemaal niet. Er zit wel een verschil er tussen. Bij het maken van karamel wordt er gebruik gemaakt van water en suiker als ingrediënt. Dulce de leche maakt geen gebruik van water. Het consistentie van dulce de leche kan variëren van een saus tot een zacht, taai snoepje. Lees nu verder om erachter te komen hoe makkelijk het is om te maken.

Dulce de leche op de traditionele manier maken

Voor het basisrecept dulce de leche, gaan we eerst beginnen met het traditionele recept. Je hebt 4 kopje melk, 1 ¼ kopje suiker, ¼ theelepel bakpoeder en 1 theelepel vanille nodig. Vervolgens moet je deze door elkaar roeren in een pan. Breng het daarna aan de kook, zet het vuur lager en laat het sudderen. Blijf het af en toe roeren voor ongeveer 1 uur en 45 minuten tot dat het gekarameliseerd en ingedikt wordt. Zorg ervoor dat het niet aanbrandt. Doe het daarna in een kom, zodat het afkoelt.

basisrecept dulce de leche

Dulce de leche bereiden op het moderne manier

Het andere basisrecept dulce de leche is geniaal en simpel. Je hebt alleen maar een blik van zoetig gecondenseerde melk nodig. Je mag zelf bepalen hoe je deze wilt doen. Je mag de gecondenseerde melk in het blikje laten en plaats het in een pan met water. Kook het voor 3 uur en daarna laten afkoelen. Je mag de andere methode ook uitproberen. Giet het gecondenseerde melk in een diepe kleine schotel en bedekt het met aluminiumfolie. Verwarm de oven van te voren tot 225 graden. Plaats de schotel in een braadpan en vul deze met voldoende heet water en laat het voor de eerste 45 minuten bakken. Voeg daarna extra water toe indien nodig en laat het nog voor 45 minuten bakken. Haal de schotel uit en laat het afkoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *