Dessertrecepten met likeur

Blijven er vrienden eten of komt je familie weer eens op bezoek? Dan is het leuk om je eters te verrassen met een zelfgemaakt dessert! Desserts zijn leuk en (vaak) makkelijk om te maken. Door een dessert te kiezen met likeur maak je het nagerecht extra speciaal. In dit blog vind je een aantal recepten voor desserts die gemaakt zijn met likeur.

Tiramisu met licor 43

Tiramisu is een dessert dat veel mensen heel erg lekker vinden. Het volgende recept is gemaakt met licor 43; een zoete, Spaanse likeur met 43 ingrediënten. Om te beginnen doe je 125 gram slagroom en 75 gram suiker in een kom. Het is belangrijk dat je dit mengsel stijf klopt. Voeg daarna 175 gram mascarpone toe en roer dit goed zodat het één mengsel wordt. Vervolgens rasp je een sinaasappelschil en voeg je dit samen met de 40 milliliter licor 43 toe. Gooi de sinaasappel niet weg! De volgende stap is namelijk het toevoegen van 40 milliliter sinaasappelsap. Wanneer je dat hebt gedaan kun je de tiramisu maken: pak een grote schaal en vul de bodem met lange vingers. Schep hier boven op de helft van het mengsel. Herhaal deze stap door er nog een laag lange vingers op te leggen en daarna de andere helft van het mengsel toe te voegen. Tot slot moet de tiramisu ongeveer een uur in de koelkast blijven staan. Garneer de tiramisu met cacaopoeder en voilà! Je hebt een heerlijke tiramisu met likeur.

Panna cotta met Amarula

Ook dit dessert met de likeur Amarula is er eentje die je moet proberen! Let er wel op dat dit dessert minstens 4 uur nodig heeft om op te stijven. Om de panna cotta te maken begin je met het weken van 7 gelatineblaadjes in koud water. Daarnaast heb je het merg van één vanillestokje nodig. Dit doe je door het vanillestokje doormidden te snijden en het merg eruit te schrapen. Verwarm vervolgens 400 milliliter volle melk in een pan, samen met 500 milliliter ongeklopte slagroom, 125 gram suiker, het vanillemerg uit het vanillestokje en een halve theelepel vanille extract. Roer dit goed en laat het mengsel daarna 5 minuten pruttelen. Zijn de 5 minuten om? Haal dan het mengsel van het vuur en knijp de gelatineblaadjes uit. Deze doe je ook in het mengsel en het is verstandig om dit goed te roeren. Tot slot voeg je 75 milliliter Amarula toe en verdeel je het mengsel over 8 potjes, glaasjes of kleine schaaltjes. Het vloeibare mengsel moet minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Je kunt de toetjes eventueel nog garneren met een extra scheutje Amarula.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *