De smaken van Lissabon

Een vakantie naar het zuiden van Europa gaat gepaard met heerlijk eten, geurige kruiden en prikkelende smaken. Dat is niet anders in de hoofdstad van het prachtige Portugal. Wanneer je deze plek bezoekt, vind je het al snel jammer dat je niet nog meer kan eten. In deze blog vertel ik je wat je voor lekkers allemaal kan vinden in deze wereldstad. Lees je mee?

Echt Portugees op tafel

Een stedentrip Lissabon duurt vaak niet zo lang, dat is met iedere trip zo. Een paar dagen en dan gaan we weer naar huis of reizen we door. In Lissabon wil je wellicht wat extra dagen aan je tripje plakken zodat je van alles heerlijkheden kan genieten. Zo moet je in Portugal natuurlijk wel van de lokale keuken genieten. Denk aan een lekkere verse vis, bijvoorbeeld het welbekende bacalhau!

Een luxe diner

Zoals ik al zei, is Lissabon een wereldstad en daardoor komen ook naast het publiek de chefs van heinde en verre om daar heerlijk te koken. Zo zijn er prachtige restaurants die een Michelin ster hebben of door Michelin worden aanbevolen. En omdat deze stad aan het water ligt en de markten iedere dag wel ergens te vinden zijn, zijn de producten in deze restaurants altijd hartstikke vers en van de hoogste kwaliteit.

Oude gewoontes door de stad

Ook Portugal heeft een verleden wat betreft koloniën en dat zie je in de eet en restaurantcultuur heel erg terug. Zo zijn er tal van Indiase restaurants te vinden die enorm lekker koken. Wist je bijvoorbeeld dat het populaire Indiase currygerecht Vindaloo, zijn oorsprong heeft gevonden in Portugal.

Alle opties op de markt

En misschien wil je door al die lekkere gerechten wel zelf aan de slag met de ingrediënten die hier te vinden zijn. Als de restaurants de markt kunnen vinden, kan jij dat ook! Daar vind je de mooiste dingen om zelf mee te koken. Maar er is in de grote markthal in de stad ook een heel deel waar kleine barretjes allerlei soorten eten en drinken verkopen, als je van alles een beetje wilt proeven en vooral niet wilt koken op je vakantie.

Zo geboekt

Ben je al aan het watertanden? Dan moet je misschien maar een stedentrip Lissabon boeken. De feestdagen komen eraan en het zo’n tripje is een prachtig cadeau om aan je geliefde, ouder of beste vriend/vriendin te geven. Heerlijk om naar uit te kijken in het nieuwe jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *