De beste bieren voor Oktoberfest

Bier is al eeuwenlang een drankje dat samengaat met de mensheid. Sinds het moment dat het eerste biertje gebrouwen is, is dit drankje nooit meer van de drankenkaarten verdwenen. Vroeger werd bier vooral gedronken door het armere deel van de bevolking. Het rijkere deel met de mensen van adel zat vooral aan de wijn. Toch is bier tegenwoordig voor iedereen. Onze eigen koning houdt bijvoorbeeld ook wel van een biertje. De bierindustrie is de afgelopen eeuwen dan ook ontzettend hard gegroeid. De combinatie van tarwe, hop, water en andere ingrediënten die voor dit drankje worden gebruikt zijn dan nog altijd de basis voor een biertje. Toch zijn er hier en daar wel een paar aanpassingen gemaakt. Ook zijn de bierbrouwers steeds vaker aan het spelen met de ingrediënten. Hierdoor komen er steeds meer nieuwe soorten bieren bij. 

 

Diverse soorten 

Er zijn momenteel dan ook veel verschillende soorten bieren. Dat komt vooral omdat er steeds meer biermerken bijkomen. Ieder merk heeft vaak zo zijn eigen specialiteiten en soorten bieren die ze brouwen. Zo heeft Guinness bijvoorbeeld het populaire donkere stout bier en Lagunitas is vooral bekend van de IPA-bieren die daar gebrouwen worden. Deze IPA-bieren zijn vaak wat bitterder van smaak met een combinatie van interessante fruitsoorten. De tequilabieren zijn ook erg populair. Deze bieren hebben een zoetere smaak met een combinatie van tequila. Ook zijn de gewone pilzen en andere blonde bieren nog steeds van hoge kwaliteit. Deze worden dan nog steeds graag gedronken door de bierliefhebbers. Ook de sterkere varianten, zoals de dubbel en trippel bieren worden erg graag gedronken. De mogelijkheden zijn dus bijna oneindig door de verschillende merken en soorten die gedronken kunnen worden. 

 

Oktoberfestbier

In oktober wordt er in Duitsland jaarlijks een festival gevierd waarbij veel bier gedronken wordt. Dit feest heet oktoberfest. Tijdens oktoberfest komen mensen op bepaalde plekken samen in traditionele kleding. Deze kleding wordt lederhosen genoemd en wordt in verschillende variaties door zowel de heren als dames gedragen. Tijdens dit feest gedurende de maand oktober wordt er vooral erg veel bier gedronken. Deze bieren worden niet in een standaard fluitje ingeschonken, maar juist in halve liter glazen. Dit is een traditionele manier om het bier tijdens dit feest te drinken. Er zijn ook een paar soorten biermerken die altijd gedronken worden tijdens oktoberfest, zoals lowenbrau bier. Dit is een blonde bier die in Duitsland erg populair is en door veel mensen dan ook wat graag wordt gedronken door de bierliefhebbers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *