Bak de lekkerste pizza\\’s in je eigen pizzaoven

Pizza eten. De gemiddelde Nederlander doet dat toch minstens één keer per maand en soms zelfs vaker. Dat is niet zo vreemd. De pizza is samen te stellen met welke ingrediënten je maar wilt en een pizza is niet moeilijk te maken. Toch kun je een pizza nog net wat lekkerder maken. Je kunt gewoon hetzelfde pizzadeeg aanhouden en dezelfde ingrediënten gebruiken als die je anders gebruikt. Maar schaf eens een pizzaoven aan en bak daar je pizza in. Het verschil zal overduidelijk zijn. De houtgestookte pizzaoven zorgt voor extra smaak aan je pizza. Een smaak die niet te evenaren is!

Zet een pizzaoven in je tuin

Met een pizzaoven in je tuin zorg je voor een cadeau aan jezelf waar je veelvuldig gebruik van zult maken. Je kunt er natuurlijk heerlijke pizza's in bakken, maar je kunt er ook andere gerechten in bereiden. Een pizzaoven in je tuin verhoogt sowieso de feestvreugde. Zie je het al voor je, als het straks allemaal weer mag, met je hele vriendengroep rond de pizzaoven. Biertje erbij en zelf de beste pizza's bakken. Als dat geen succes wordt, dan weet ik het ook niet meer!

Wat zijn de meest populaire ingrediënten van een pizza?

Natuurlijk mag de tomatensaus in de meeste gevallen niet ontbreken. Deze kun je kant en klaar in de supermarkt kopen, maar je kunt 'm ook redelijk gemakkelijk zelf maken. Gebruik ontvelde verse tomaten, doe die in de blender met een klein beetje olijfolie en wat basilicum en wat zout en peper en je hebt de basis-tomatensaus al klaar. Voor de echte fijnproever kun je er nog knoflook aan toevoegen. 

Het volgende ingrediënt is kaas. Welke soort dan ook. We kennen allemaal de pizza Margherita met mozzerella, maar ook gorgonzola, Edammer kaas en natuurlijk Parmezaanse kaas worden veel gebruikt op pizza's.

En wat denk je van salami? Of chorizo? Deze stevige worstsoorten mogen eigenlijk niet ontbreken op jouw pizza!

Het geheim zit 'm in de bodem!

En dat merk je pas echt als je eens een pizza uit het vriesvak van de supermarkt haalt. De bodem van die pizza's is vaak als karton. Door zelf pizzadeeg te maken kun je ervoor zorgen dat je een mooie, bodem krijgt met een stevige rand. Maar, en dit is belangrijk, die toch niet te zwaar is! Het zal misschien even experimenteren zijn voor je de perfecte pizzabodem kunt maken, maar dan heb je ook wat! En alles wat je in de pizzaoven bakt is lekkerder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *