OVER DE ORGANISATIE

Food to be is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Eindhoven. De expo wordt georganiseerd in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap en de Europese landbouwraad.

Met het thema ‘Food to be’ is deze expo een eerste editie van The STEC; een nationaal podium voor de nieuwste technologie.


The STEC presenteert de technologie van morgen niet in een museum van gisteren. Geen duur en glimmend gebouw, geen collectie die morgen achterhaald is, geen conservator, geen statische tentoonstellingen. Wel een eigen fabriekshal. Wel eigen (sociale) media-kanalen. Wel de technologie en de verbeelding van creatieve geesten. Wel innovatieve bedrijven en organisaties die laten zien wat innovatie concreet gaat betekenen.

Top designers, techneuten en wetenschappers ontwikkelen samen met het bedrijfsleven dynamische exposities en campagnes.Samen maken ze de impact van techniek op ons leven zichtbaar en tastbaar.

Food To Be is een eerste pilot van The STEC. Op Food To Be staan de grote uitdagingen rond voedsel centraal. In volgende edities van The STEC verkennen we technologie in relatie tot andere grote issues, zoals mobiliteit, gezondheid, energie, of slim wonen. Samen maken we THE STEC: het nationale podium voor de nieuwste technologie.


Economische Zaken

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) is mede-initiatiefnemer van de Expo ‘Food To Be’. Het ministerie ziet de toekomst van onze land- en tuinbouw als een toekomst waarin onze voedselproductie in balans is met de natuur. Overal in de wereld is de noodzaak om die balans beter te bewaken. Het zou mooi zijn als Nederland daarin voorop kan blijven lopen. Dat levert ons kennis en ervaring op die we internationaal kunnen benutten.

Om voorop te blijven lopen, moeten we blijven investeren in innovatie. Niet alleen in eigen land, maar ook in Europa. Als er één land op de wereld is dat voorop kan lopen in de veranderingen die de wereld nodig heeft, dan is het wel Nederland. Kijk naar onze duurzame stallen, moderne kwekerijen, innovatieve vismethoden, drones boven de akkers en melkrobots in de stal. Producten uit Nederland; smaakvoller en gezonder, vernieuwend en onderscheidend. Daarom is het ministerie van EZ trots om dit samen met de gemeente Eindhoven te kunnen laten zien op de Expo Food to Be.


Eindhoven

Staatssecretaris Martijn van Dam heeft ooit zelf gestudeerd in Eindhoven. Maar niet alleen is het de bakermat van de Staatssecretaris, het is ook dé broedplaats voor (technische) innovatie van Nederland. Met grote spelers als Philips, de Technische Universiteit Eindhoven en Design Academy Eindhoven allemaal in één regio, is Eindhoven een bijzondere plek. Burgemeester Rob van Gijzel nodigt je van harte uit om de expo te bezoeken en een kijkje te nemen in het hart van de Nederlandse innovatie.


Partners


Programmapartners

De expositie en het programma eromheen zijn ingevuld in samenwerking met verschillende programmapartners.


Organisatie