EXPO

Voedsel is een basisbehoefte voor ieder mens op aarde. De manier waarop we ons voedsel in de toekomst zullen produceren en consumeren heeft impact op onszelf, onze leefomgeving en onze maatschappij.

Op deze expo geven de meest innovatieve ondernemers, wetenschappers en designers hun visie op de toekomst van ons voedselsysteem. De exposanten gaan de uitdaging aan om onze omgang met voedsel slimmer, duurzamer, efficiënter, gezonder en meer verbonden te maken. Kunnen robots bijdragen aan een beter leven voor dieren? Hoe kan voedsel ons sneller weer gezond maken? Waarom gebruiken we rivieren en zeeën niet als landbouwgrond? En hoe ziet de Hollandse pot van de 21e eeuw er eigenlijk uit?

Food to be laat zien hoe technologie en design antwoorden kunnen geven op deze vragen. Nederland is een van de de grootste landbouwexporteurs ter wereld en staat internationaal bekend om haar technologische kennis en designtalent. Daarom kan Nederland met haar partners in de Europese Unie een belangrijke rol spelen in de uitdagingen van de toekomst.

Aan de hand van vijf thema’s verkennen we samen met vooraanstaande Nederlandse ontwerpers hoe ons toekomstige voedselsysteem vorm zal krijgen.

Food to be bestaat uit een vaste expositie die van 31 mei tot en met 5 juni gratis te bezoeken is (dinsdag t/m vrijdag tussen 09:00 – 19:00 uur en zaterdag en zondag 10:00 – 19:00 uur). Daarnaast vind je onder programma een overzicht van (gratis) talkshows en andere activiteiten.

Lees meer over de 5 thema's van Food to be